ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA ZA 2018. GODINU

Održana je XV Izvještajna Skupština Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, u prostorijama Udruženja uz prisustvo delegata Skupštine , članova Upravnog odbora, instruktora i sudija, te uvaženih gostiju i prijatelja Udruženja.
Delegati Skupštine Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo jednoglasno su podržali izvještaj o radu Upravnog odbora za 2018. godinu.
Jednoglasno je usvojen prijedlog Upravnog odbora za izbor novog sekretara Udruženja, umjesto Šehović Admira ovu funkciju će obavljati Deljković Benjamin. Upravni odbor se zahvalio Admiru na uspješnim godinama rada i poželio novom sekretaru puno sreće i uspjeha u radu.
Šehović Admir nova zaduženja će imati u Komisiji za talent i mentor program.
Delegati su jednoglasno pohvalili činjenicu da se u godini kada je završena historijska akcija za kupovinu vlastitih prostorija ni jednog trenutka nije odstupilo od finansiranja fundamentalnih aktivnosti Udruženja kao što su omasovljenje, edukacija i fizička sprema sudačkog kadra.
Predsjednik Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo , gospodin Galib Kulovac također je pohvalnim ocijenio transparentan, zakonit i stručan način vođenja i rada u Udruženju. Podcrtao je da je ovo jedno od najorganizovanijih tijela u cjelokupnom BHnogometu i podsjetio na njihovo dosadašnje stalno prisustvo i uvid u rad Udruženja, te obećao novu pomoć za istrajnost na tom putu.Posebno je naglasio odličnu saradnju sa Komisijom za delegiranje , koja je u prošloj godini imala zadatak da delegira suce za blizu dvije hiljade utakmica odigranih u organizaciji Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.
Predsjednik Udruženja Ibrahim Hasanbegović u svom obraćanju ocijenio je izuzetno uspješnom prošlu godinu, kao i saradnju svih tijela Udruženja, što će u narednom periodu služiti kao primjer ispod kojeg se ne ide.
Velike pohvale dobila je i Komisija za talent i mentor program, zbog svog nesebičnog rada sa mlađim kolegama, velikog broja edukativnih sastanka, treninga i seminara koje je održala u toku prošle godine.