Nastavak sezone za Sarajevske suce

Pred nama je Drugi dio sezone u svim nogometnim ligama u našoj zemlji. On nam uvijek donosi veće izazove, zanimljivije utakmice, ali i zahtjevnije zadatke za suce i ljude koji se bave sudijama i suđenjem.
Udruženje fudbalskih sudija i instruktora suđenja Kantona Sarajevo poučeno ranijim iskustvom u posljednjih 5 godina ulaže, do sada, sigurno najveće što finansijske što stručne kapacitete u državi, kako bi svoje članove dovelo na nivo koji se očekuje. Taj nivo ni u kom slučaju nikada nije i ne smije biti osnova ili najniži level „za prolaz“ bilo kojeg testiranja tjelesne forme. Donošenje odluka na terenu u polusvjesnom stanju dok se borite za zrak ili ostanak na nogama nije ono što rukovodstvo Udruženja može i hoće očekivati zauzvrat. Sav trud i sredstva uložena u suce tokom zimske pauze izražena kroz treninge i najmoderniju edukaciju o ishrani, odmoru, zdravom življenju daju za pravo da se na svakom nivou od sudaca iz Sarajeva pokažu i dokažu iznadprosječni rezultati, odnosno da se minimalni leveli trčanja na yo-yo testu MORAJU preći. Na taj način svaki sudac potvrđuje svoju spremnost i odlučnost bavljenja ovim poslom. Nedopustivo je da se nakon istrčanog minimalnog levela, stane, padne, izgubi….,a o odustajanju ranije ili uopće nepojavljivanju na testu mislimo da je suvišno pisati.
Na svu sreću pisanje ovog teksta nije motivisano onima koji ne zaslužuju da se i spomenu nego upravo momcima koji su većina i koji su budućnost kako ovog poziva tako i Udruženja. Čestitamo svima koji su pokazali profesionalnost, volju i trud da se izdignu iznad prosjeka i tako čuvaju ime ugled i čast Udruženja na svim testiranjima koja su provedena u posljednji 15-tak dana, a na kojima smo ostvarili prolaznost od 99,80%. Bravo!

UO UFSIKS

Tabele uspjesnosti sudaca UFSIKS Premijer, Prve i Druge lige YoYo test – drugi dio sezone 2018-2019