ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA ZA 2017. GODINU

Skupštinski delegati Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo jednoglasno su podržali izvještaj o radu Upravnog odbora u 2017. godini.

U obraćanjima prisutnih članova Udruženja, a posebno predsjednika nadzornog odbora Fahrudina Fazlagića istaknut je vidan napredak u tehničko-materijalnom i organizacionom smislu vođenja Udruženja, kao i samog izvještavanja.

Delegati su jednoglasno pohvalili činjenicu da se u godini kada je pokrenuta historijska akcija za kupovinu vlastitih prostorija ni jednog trenutka nije odstupilo od fundamentalnih aktivnosti Udruženja kao što su omasovljenje, edukacija i fizička sprema sudačkog kadra.

Prisutni gosti – predstavnici najviših Kantonalnih i Federalnih nogometnih tijela, gospoda Eldin Baković, Galib Kulovac i Ermin Čolpa također su pohvalnim ocijenili transparentan, zakonit i stručan način vođenja i rada u Udruženju. Podcrtali su da je ovo jedno od najorganizovanijih tijela u cjelokupnom bh. nogometu i podsjetili na njihovo dosadašnje stalno prisustvo i uvid u rad Udruženja, te obećali novu pomoć za istrajnost na tom putu.

Predsjednik Udruženja Ibrahim Hasanbegović u svom obraćanju ocijenio je izuzetno uspješnom prošlu jubilarnu godinu, kao i saradnju svih tijela Udruženja, što će u narednom periodu služiti kao primjer ispod kojeg se ne ide.