Sarajlije spremne za početak sezone

Proteklog vikenda je uoči početka nove sezone u Trening centru NS/FS BiH u Zenici održan dvodnevni seminar za suce Bh telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Devet naših sudaca sa ovog ranga uspješno je savladalo izazove fitnes testa, prošlo ljekarski pregled, zadovoljilo na vaganju tjelesne mase i nažalost samo je asistent sudac Baković Haris upućen na popravni ispit iz poznavanja PNI.

Suci su u sklopu edukacionog dijela seminara obrađivali teme i situacije iz domaćeg i stranih takmičenja, kao i najnovije izmjene pravila, te dobili jasne ostale smjernice za početak nove sezone, koje su im između ostalih prezentovali uvaženi članovi našeg Udruženja: predsjednik Komiteta za suce i suđenje Ibrahim Hasanbegović, direktor takmičenja Elmir Pilav, u ime odjela za suđenje Salem Prolić i Tarik Kečo.

UFSIKS će na najvišem nivou bh fudbala u sezoni 2017/2018 predstavljati suci: Irfan Peljto, kojem ovim putem čestitamo napredak u drugu grupu na internacionalnoj listi, Admir Šehović, Haris Kaljanac i Adis Mulahasanović. Njima će asistirati: Đenan Milić, Moamer Čaušević, Enes Đozić, novajlija Amir Kadić kojem ovim putem čestitamo dolazak na listu i Haris Baković, nakon popravnog ispita.

Našim momcima čestitamo i želimo puno uspjeha u novoj sezoni.