Završen seminar Kantonalne lige

Suci seniorske i omladinskih liga Kantona Sarajevo uspješno su okončali jednodnevni seminar koji je za njih jučer (19.03.2017.g.) organizirala KTMP na atlestkom poligonu na Koševu i u Centru za djecu i omladinu “Novo Sarajevo”. Evo kratkog prikaza rezultata:

Kantonalna liga:

– Od ukupno 37 sudaca Kantonalne lige seminaru je pristupio 31 (4 sutkinje su trčale na seminaru PLŽ, 1 sudac na putu, drugi neopravdano odsutan).

– Fitnes test je položilo 27 sudaca, a 4 će svoju priliku čekati na popravnom testu. U teoretskom dijelu postoji mali broj sudaca koji nisu oduševili pokazanim znanjem s obzirom na trud koji KTMP ulaže u niihovu edukaciju, dok je s druge strane za sve pohvale pokazano znanje sudaca Hadžiomerović Zulfe i Jamaković Denijala. Jedan broj sudaca zbog obaveza proizašlih iz delegiranja nisu pristupili teoretskom dijelu, pa će i oni naknadno imati priliku za to.

 

Omladinci:

– Od ukupno 30 sudaca omladinske lige seminaru je pristupio 21 (jedna povreda, ostali privremeno odustali od suđenja zbog školskih i drugih obaveza).

– Fitnes test je položilo 19 sudaca, a 1 će svoju priliku čekati na popravnom testu. U teoretskom dijelu postoji  prostor za nadogradnju stečenog znanja i to će u narednom periodu kao i kod seniorskih sudaca biti fokus KTMP, kako bi se izvedba sudaca na narednom seminaru popravila i dovela do što je moguće većeg savršenstva. Kao što to obično biva najveći problem na ovom rangu predstavljaju nagli i iznenadni prestanci bavljenjem ovim pozivom što donekle stvara poteškoće u radu Komisije za delegiranje.

Sve u svemu seminar je od strane rukovodstva Udruženja i Komisije koja ga je sprovela ocijenjen kao dosta uspješan s obavezom budućeg dodatnog rada i napora u cilju otklanjanja uočenih teoretskih nedostataka i popravljanja fizičke spreme manjeg broja sudaca. Također, ne treba zaboraviti činjenicu da KTMP neće odstupati od postavljenih normi i da će nastaviti insistirati na provođenju odluke UO da se ovim poslom mogu i hoće baviti isključivo oni članovi koji se u potpunosti posvete ovom pozivu i obavezama koje on zahtijeva po pitanju treniranja, ponašanja i suđenja.

Čestitamo sucima koji su zadovoljili na provjerama, a ostalima savjetujemo da se posvete propustima koji su kod njih detektovani, a o kojima će ih članovi Komisije obavijestiti na narednim sastancima.

kanton centar za mlade kanton seminar centar za mlade