Uspješan kontrolni test

Komisija za talent i mentor program jučer je izvršila kontrolno testiranje sudaca BH Telecom Premijer lige i Kantonalne lige Sarajevo. Zahvaljujući maksimalnim naporima koje UFSIKS konstantno ulaže na podizanju fizičke spreme svojih članova jučerašnji rezultati su izuzetno uspješni, ali nisu neočekivani za sve one koji prate rad sarajevskih sudaca u zadnje četiri godine.

Suci Premijer lige su trčali kontorlni yo-yo test i svi dosegnuli nivo 18,7, što se smatra vrlodobrom pripremljenošću sportaša. Stoga nedeljno zvanično testiranje kojem će prisustvovati najbolji arbitri iz cijele BiH ne bi trebalo zabrinuti naše momke.

Ipak, rukovodstvo Udruženja, a i sve ljubitelje nogometa u Sarajevu više raduje činjenica da je od 40 sudaca Kantonalne lige čak 38 položilo fitness test, što je gotovo 100 procentna prolaznost. Dvojica sudaca koji nisu zadovoljili (Safet Bogilović – povreda i Hamdija Čavčić – odustao) neće suditi u nastavku Prvenstva, kao ni dvojica sudaca koji se nisu pojavili niti opravdali svoj nedolazak (Adis Halilović i Haris Avdić).

Ovim putem čestitamo svim kandidatima koji su jučer testirani, a ostalima želimo puno sreće u daljem radu uz preporuku da se ugledaju na svoje kolege koji se ističu na treninzima i kontrolnim testiranjima.