Otkazan Trening

Zbog velikog nevremena koje je pogodilo Sarajevo, današnji trening 13.08.2019. godine se otkazuje.

Naredni trening će se održati u predviđenom terminu u Četvrtak 15.08.2019. godine u 19:00h na Atletskom poligonu “Koševo”.


Budi Sudija!

Svi zainteresovani koji imaju želju da budu dio našeg Udruženja mogu se pridružiti Udruženju fudbalskih sudija i instruktora KS ukoliko se prijave na sljedeći seminar za nove suce. Svi zaintresovani se mogu prijaviti do 05.08.2019. godine na ufsiks.sarajevo@gmail.com ili lično na dan seminara. Predavanja počinju 05.08.2019. godine u 17:00h i održavati će se u prostorijama Udruženja u ulici Hamdije Kreševljakovića 7A. Predavanja iz Pravila nogometne igre će držati naši članovi, suci i instruktori suđenja.

Potrebna dokumentacija za prijavu:

-Rodni list

-Ljekarsko uvjerenje ne starije od 6 mjeseci

-Uvjerenje o školskoj spremi

-20 KM ( uplatiti na žiro račun Udruženja 3389002208816207 Unicredit Bank d.d), svrha uplate: članarina

Dodatne informacije na broj mobitela +387 61 249 562 i email ufsiks.sarajevo@gmail.com.

Svi mladi ljudi i sportisti su dobrodošli.


U novu sezonu u novoj opremi

Zahvaljujući UO UFSIKS sarajevske sudije pripreme za novu sezonu 2019/20. započinju u novoj opremi renomiranog Italijanskog proizvođača LEGEA. Na atletskom poligonu “Koševo” gdje se održavaju treninzi vlada radna atmosfera među svim kategorijama sudija. Utisci su pozitivni, ne samo kad je riječ o vizuelnom izgledu nego i o kvalitetu opreme. Nadamo se da će nova oprema biti dodatni motiv svim članovima da budu još aktivniji i uspješniji, te da će na najbolji način predstavljati UFSIKS na svim nivoima takmičenja u sezoni koja je pred njima.

. Svim našim članovima želimo još jednu uspješnu sezonu.


Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama, svim svojim članovima islamske vjeroispovijesti i svim građanima BiH koji slave ovaj praznik, UFSIKS upućuje iskrene čestitke sa najljepšim željama uz puno radosti, zdravlja i dobrog raspoloženja.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!


Podjela nove Legea opreme

VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA SVE SUCE!

Obavještavaju se SVI suci da su 29.05.2019. godine u srijedu OBAVEZNI doći na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović -Hase” u periodu od 17-19 sati zbog preuzimanja opreme,slikanja za web stranicu U novoj opremi.
Suci koji ne dođu lično po opremu neće moći prisustvovati treninzima. Napominjemo da neće biti mogouće preuzimanje za kolege.

Suci kojima je na rasporedu vaganje ,Druga liga i Kantonalna liga, ukoliko ne dođu na isto neće biti rangirani za napredovanje.

Ujedno sa srijedom nastupa ljetna pauza za treninge!


Sastanak i analiza utakmice

U petak 24.05 sa početkom u 17:00, u prostorijama Udruženja održati će se sastanak i analiza utakmice Kantonalne lige. Obavezno prisustvo svih sudaca Druge lige, Kantonalne lige kao i sudaca Omladinske lige KS.


Edukativni sastanak i analize utakmica

U petak 17.05.2019 u 17:00 nastavljaju se edukativni sastanci i analize utakmica Kantonalne lige. Ovaj put na analizi su dvije utakmice : FK Vratnik – FK Butmir i utakmica FK Vratnik – FK Vrbanjuša. Podsjećamo da je prisustvo sudaca Druge lige, Kantonalne lige i Omladinskih liga obavezno.


Seminar za nove suce

Obavještavamo sve kandidate koji su se prijavili da će se uvodno predavanje i predaja dokumentacije održati u srijedu 08.05.2019. u 17:00 u prostorijama Udruženja u ulici Hamdije Kreševljakovića. Zainteresovani koji se nisu prijavili moći će to uraditi prije predavanja.

Sportski pozdrav

 


Upozorenje svim članovima

Analizom spiskova prisustva članova Udruženja na treninzima, u martu i aprilu, u organizaciji istog došlo se do zaključka da je prisustvo na treninzima na poražavajućem nivou. Svi suci koji imaju manje od 50% treninga ( 8 treninga) obavezni su prisustvovati svim treninzima u maju da bi izbjegli sankcije u vidu suspenzija po Pravilniku o sudijama i suđenju. Napominjemo da će od utorka 07.05.2019. suci sami snositi troškove treninga po komercijalnoj cijeni Atletskog stadiona Koševo. Spisak prisustva u prilogu.

 

Spisak-treninga-MARTAPRIL-2019

 


Odgoda treninga i redovnog sastanka


Sutra 02.05. zbog Praznika rada odgađa se redovni trening. Redovni edukativni sastanak 03.05. također se odgađa. Treninzi i sastanci se nastavljaju po redovnom rasporedu od naredne sedmice.

Sretan Prvi maj.

UO UFSIKS