Sretan Dan državnosti

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke.

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!


Zimska pauza

S obzirom da se bliži završetak takmičenja na svim ligama na kojima su raspoređeni članovi UFSIKS-a obavještavamo sve sudije da se zajednički treninzi završavaju sa današnjim danom. Ponovni početak je planiran za januar, a o tačnom terminu ćete biti blagovremeno obavješteni putem web stranice.


Edukacijski sastanak – analiza utakmice

U petak 15.11.2019. sa početkom u 17:00 u prostorijama Udruženja održat će se edukacijski sastanak – analiza utakmice Kantonalne Lige KS, Unis – Omladinac.
Obavezno je prisustvo sudaca Druge lige FBiH, Kantonalne i Omladinske lige Kantona Sarajevo


Edukacijski sastanak

U petak 8.11.2019. sa početkom u 17:00 u prostorijama Udruženja za sudije Druge lige FBIH, Kantonalne lige KS i Omladinske lige KS održat će se edukacijski sastanak – analiza dvije utakmice Kantonalne lige.


Nova lokacija za treninge

Obavještavamo sve članove da se treninzi za sudije Kantonalne lige i Omladinskih liga KS završavaju za ovu polusezonu.
Sa treninzima nastavljaju sudije BHT Premijer lige, Prve lige FBiH, Druge lige FBiH i Futsal Premijer lige. Nova lokacija za treninge je dvorana “Ramiz Salčin”, a termin je utorkom i četvrtkom u 17:00.


Odgoda treninga

Obavještavamo sve članove da se trening koji je planiran za sutra, 31.10. odgađa. Za naredni termin treninga bit ćete blagovremeno obavješteni.


Novi termin treninga

Obavještavamo sve članove da se termin treninga pomjera i da će se isti od utorka, 29.10. održavati u 16:30. Prisustvo treninzima je obavezno u šuškavcima.


Kontrolni seminar za sudije Druge lige “Centar”

Obavještavaju se sudije Druge lige “Centar” da će se kontrolni seminar održati dana 10.10.2019. godine (Četvrtak) u 14:00h na atletskom poligonu “Koševo”.

– provjeri fizičkih normi i teoretskom predavanju dužni su prisustvovati svi sudci koji su na listi Druge lige FBiH “Centar”.

-Sudci su obavezni fitnes test trčati u bijeloj majici bez obilježja.

-Sudci su obavezni poštivati kodeks oblačenja.

Svim sudcima želimo puno sportske sreće i da ostvare što bolje rezultate na testiranju.


Odgoda treninga

Obavještavamo sve članove da je današnji trening odgođen. Sa treninzima se nastavlja po rasporedu naredni utorak, 8.10. u 17:30 sati.