Treninzi na otvorenom

Treningom u srijedu 26.02.2020. godine u SC “Una” završavaju se treninzi u zatvorenom. Treninzi će se ubuduće održavati na atletskom poligonu “Koševo” u sljedećim terminima:

-subota 09:00 sati,

-utorak 17:30 sati,

-četvrtak 17:30 sati.

Tako će prvi trening na otvorenom biti u subotu 29.02.2020. godine u 09:00 sati.

Nova oprema Legea je obavezna na treninzima, suci koji ne budu poštovali kodeks oblačenja kao i satnicu treninga  neće moći prisustvovati treningu.


Ljekarski pregled

Obavještavaju se suci kantonalne i omladinskih liga Kantona Sarajevo, da će se ljekarski pregledi obaviti u periodu od 03.06.-06.03.2020. godine u Poliklinici “Mimo Medical” koja se nalazi u ulici Azize Šaćirbegović 80.

U prilogu se nalazi raspored za obavljanje ljekarskog, i suci su se dužni istog pridržavati.

LJEKARSKI PREGLED MIMO-Medical sezona 2019-2020 proljetni dio

Kontrolno testiranje

Obavještavaju se suci Druge lige, da će u subotu biti obavljeno kontrolno testiranje pred seminar. Kontrolno testiranje će biti obavljeno na treningu u dvorani hotela “Hills”, koji počinje u 09:30 sati. Svi suci Druge lige su obavezni doći na navedeno testiranje. Suci su dužni doći na vrijeme radi adekvatne pripreme i početka navedenog testiranja.

Također, redovan trening u istom terminu će imati i suci Kantonalne i Omladinske lige KS.


Seminar za nove sudije!

Svi zainteresovani koji imaju želju da postanu fudbalski suci mogu se pridružiti Udruženju fudbalskih sudija i instruktora KS ukoliko se prijave na sljedeći seminar za nove suce. Svi zaintresovani se mogu prijaviti do 24.02.2020. godine na ufsiks.sarajevo@gmail.com ili lično na dan seminara. Predavanja počinju u ponedjeljak 24.02.2020. godine u 17:00 sati i održavati će se u prostorijama Udruženja u ulici Hamdije Kreševljakovića 7A. Predavanja iz Pravila nogometne igre će držati naši članovi, suci i instruktori suđenja.

Potrebna dokumentacija za prijavu:

-Rodni list

-Ljekarsko uvjerenje ne starije od 6 mjeseci

-Uvjerenje o školskoj spremi

Dodatne informacije na broj mobitela +387 61 249 562 i email ufsiks.sarajevo@gmail.com.

Svi mladi ljudi i sportisti su dobrodošli.


Treninzi za Kantonalnu i Omladinsku ligu

Obavještavamo sve sudije Kantonalne i Omladinske lige Kantona Sarajevo da treninzi i pripreme za proljetni dio sezone počinju 17.02.2020. u 19:00 sati. Treninzi se održavaju u SC “Una” i obavezno je prisustvo u opremi Udruženja. Napominjemo sve suce koji ne budu imali dovoljan broj treninga da neće moći pristupiti seminaru.


Održana izvještajno-izborna skupština

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo održalo je 16. izvještajno izbornu Skupstinu u edukacijskoj sali NS/FS BiH. U prvom dijelu zasjedanja UO je podnio iscrpan izvještaj o radu u protekloj godini kao i za rad u svom osmogodišnjem mandatnom periodu. Nakon prezentovanja ostvarenih rezultata i nepobitnih činjenica da je Udruženje ostvarilo revolucionaran uspon kako u edukativnom tako i u finansijskim segmentu delegati Skupštine i predsjednik Nadzornog odbora g-din Fahrudin Fazlagić zdušno su podržali izvještaj i pohvalili rad koji je bio baziran na omasovljenju i edukaciji sudijskog kadra, osiguranju finansijskih uslova za nesmetan rad kao i na rješavanju egzistencijalnih uslova pa tako kao svoj najveći uspjeh istićemo kupovinu vlastitih prostorija kao i druga materijalna dobra za što uspješnije školovanje mladih i već aktivnih sudija.
U drugom dijelu Skupštine , koji je bio izbornog karaktera, birani su rukovodeći kadrovi za naredni mandat u trajanju od četiri godine . Novi/ stari predsjednik Upravnog odbora je Ibrahim Hasanbegović , novi potpredsjednik je Pilav Elmir, dok su članovi : Rusmir Mrković, Sead Hasanović, Ermin Halilagić, Tarik Kečo i Ivana Vlaić. Sekretar Udruženja ostaje Admir Šehović dok ce Skupštinom predsjedavati Kulović Sead i Imamović Edin. Kao osnovni zadatak novog Upravnog odbora navedeno je omasovljenje , zadržavanje i edukacija sudijskog kadra. Reizabrani predsjednik UO Ibrahim Hasanbegović u svom obraćanju se zahvalio skupštinskim delegatima na ponovo ukaznom povjerenju te obećao nastavak progresivnog vođenja Udruženja. Također zahvalio se i uglednim gostima sto su svojim prisustvom uveličali skup, među njima izdvajamo: Predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića, generalnog sekretara NS/FS BiH Adnana Džemidžića, predsjednika FSKS Galiba Kulovaca, predsjednika i potpredsjednika komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH Zorana Rebaca i Dragana Banjaca, član komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH i predsjednik UNSIZDK Muamer Bureković, predsjednik sudaca i instruktora HNK/Ž Semir Kaplan, predsjednik UNSiIZHK/Ž Goran Paradžik i predsjedniku UFSIPSR Dragan Ptvar.Izvještajno-izborna skupština

16. Izvještajno-izborna skupština Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo bit će održana u petak 14.02.2020. godine u 18:00 sati u zgradi N/FSBiH na adresi Bulevar Meše Selimovića 95.


Turnir “Suci humanitarci”

Proteklog vikenda je u Mostaru održan tradicionalni humanitarni malonogometni turnir “Suci humanitarci” na kojem su se okupila udruženja fudbalskih sudija sa prostora cijele BiH. Naša ekipa nije uspjela odbraniti prvo mjesto sa prošlogodišnjeg turnira i nakon razočaravajućeg nastupa uspjeli smo osvojiti samo bronzanu medalju sa kojom ne možemo biti zadovoljni. Iako se više očekivalo od naših momaka na terenu,  treba istaći da je  najveći uspjeh što je turnir opravdao svoj karakter i sva skupljena novčana sredstva će biti proslijeđena onima kojima je najpotrebnije.

Jos jednom se zahvaljujemo Udruženju fudbalskih/nogometnih sudija i instruktora suđenja HNK/Ž na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji te se nadamo da će se ovaj turnir nastaviti održavati i narednih godina.


Upozorenje

Upozoravamo sve suce da su uvijek pa tako i u prvenstvenoj pauzi, kada su aktuelne brojne prijateljske utakmice i malonogometni turniri, dužni poštovati Pravilnik o sudijama i suđenju. ZABRANJENO je bez odobrenja Udruženja suditi prijateljske utakmice kao i turnire.
Suci koji se ne budu pridržavali pravilnika bit će suspendovani i proslijeđeni nadležnoj disciplinskoj komisiji.


Održana sjednica UO

U četvrtak 23.01.2020. godine u prostorijama Udruženja je održana sjednica UO na kojem su usvojeni svi izvještaji o radu stalnih komisija Udruženja za 2019. godinu.
Komisija za talent i mentor program, finansijsko-materijalna komisija i komisija za delegiranje su pohvaljeni za svoj prethodni rad.
Na sjednici je zakazana i izvještajno-izborna skupština Udruženja za 14.02.2020. godine