Predavanja o novim pravilima za klubove u Kantonu Sarajevo

Najnovija izmjena pravila nogometne igre koju je usvojio IFAB (Međunarodni odbor nogometnih saveza) i koja su se već počela primjenjivati od juna 2019. su donijela dosta noviteta i izmjena u pravilima te s tim u vezi Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo je za sve klubove sa područja Kantona Sarajevo organizovalo predavanja na tu temu. U proteklim sedmicama naše Udruženje je obezbjedilo prostorije i predavače bez ikakve naknade za zainteresovane u svrhu edukacije kako bi klubovi i igrači spremni dočekali sezonu.

Predavanja su organizovana za klubove BHT Premijer lige, Prve lige FBiH i Druge lige FBiH, dok je u planu da se isto održi i za klubove Kantonalne lige KS čija liga također ubrzo starta.

FK “Sarajevo”, FK “Željezničar”, SFK 2000 “Sarajevo”, FK “Radnik”Hadžići, FK “Mošćanica”, NK “SAŠK Napredak”, FK “Famos” Hrasnica, FK “Željezničar” – juniori i FK “Olimpik” – juniori su uz veliku zainteresovanost sa dosta pitanja i zanimanja odslušali prezentaciju koja je po riječima svih učesnika bila jako korisna.

Unatoč nesebičnom trudu i angažmanu naših članova koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme da prezentuju najnovije izmjene klubovi FK “Olimpik”, FK “Sarajevo” – juniori, FK “Ilijaš” i FK “Igman” nažalost nisu našli za shodno da se pojave na prezentaciji i edukuju se o izmjenama pravila.

Naše udruženje će i u budućnosti sa svim svojim raspoloživim kapacitetima nastaviti raditi sa klubovima iz Kantona Sarajevo koji pokažu interesovanje i želju za edukacijom njihovog kadra u sferi pravila fudbalske igre.


Novi termin treninga

Obavještavamo sve članove da će se od 20.08. termin treninga pomjeriti i isti će se održavati u 18:00 sati. Kao i do sada treninzi su utorkom i četvrtkom na Atletskom poligonu “Koševo”.


Otkazan Trening

Zbog velikog nevremena koje je pogodilo Sarajevo, današnji trening 13.08.2019. godine se otkazuje.

Naredni trening će se održati u predviđenom terminu u Četvrtak 15.08.2019. godine u 19:00h na Atletskom poligonu “Koševo”.


Bajramska čestitka

Povodom Kurban bajrama upućujemo iskrene čestitke svim našim članovima islamske vjeroispovjesti kao i svim građanima Bosne i Hercegovine koji slave ovaj praznik sa željom da ga provedu u zdravlju, sreći i radosti.


Završen seminar Druge lige – grupa centar

Nakon kolega sa BHT Premijer lige i Prve lige FBiH na seminar su izašli i suci sa Druge lige FBiH. Sarajevske sudije su bile uspješne i uspješno savladale test iz PNI i fitnes test.

Ove godine kao i na drugim ligama imamo nekoliko novajlija, a to su Efendić Amin po A listi, dok su po B listi napredovali Ćatić Aldin i Aščerija Alija kojima ovim putem čestitamo.

Svim sudijama želimo puno sreće u predstojećoj sezoni.

 


Obavještenje o produženju roka za prijavu novih sudija

Obavještavamo sve zainteresovane kandidate za seminar novih sudija i one koji su se već prijavili da će se rok za prijavu i početak predavanja pomjeriti za 02.09.2019.

Svi novi zaintresovani kandidati se mogu prijaviti na e-mail ufsiks.sarajevo@gmail.com ili lično na dan seminara, a oni koji su se već prijavili će biti blagovremeno obavješteni o terminima predavanja.

Za prijavu je potrebna sljedeća dokumentacija:

-Rodni list

-Ljekarsko uvjerenje ne starije od 6 mjeseci

-Uvjerenje o školskoj spremi

-20 KM ( uplatiti na žiro račun Udruženja 3389002208816207 Unicredit Bank d.d), svrha uplate: članarina

Dodatne informacije na broj mobitela +387 61 249 562 i email ufsiks.sarajevo@gmail.com.

Svi mladi ljudi i sportisti su dobrodošli.


Irfan Peljto uspješan na U19 Evropskom prvenstvu

Član našeg Udruženja i internacionalni sudija Irfan Peljto posljednjih 18 dana je proveo u Armeniji gdje se održavalo Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina. Sudio je ukupno tri utakmice na prvenstvu, a među njima je dobio povjerenje od UEFA-e da odsudi i finalnu utakmicu između Španije i Portugala. Povjerenje je u potpunosti opravdao i još jednom predstavio našu državu i Udruženje u najboljem mogućem svjetlu.
Peljti još jednom čestitamo i želimo mu puno sreće u narednim izazovima koji ga čekaju na međunarodnoj sceni.


Završen seminar Prve lige FBiH

Suci Prve lige FBiH su protekla dva dana u trening centru NS/FS BiH pristvovali seminaru pred početak nove sezone. Fitnes test i teorijski test iz PNI su uspješno položile sve naše sudije: Ćatibović Deni, Redžović Edin, Tičić Mirza, Ljuca Haris, Gluho Alen i Trklja Edis.
Ranije su također uspješno završili sve testove Sarajkić Semir i Deljković Benjamin koji su prisustvovali seminaru koji je organizovao NFS BiH.
Ove godine na listi su i trojica novih sudija, a to su Ćatibović Deni, Gluho Alen i Trklja Edis kojima ovim putem čestitamo i želimo puno sreće.


Suci BHT Premijer lige spremni za početak sezone

Protekla dva dana u Zenici u trening centru N/FS BiH je održan seminar za sudije BHT Premijer lige. Pored testiranja fizičkih normi održana su i testiranja iz poznavanja PNI kao i video test. Naši suci su ostvarili zapažene rezultate na svim testiranjima, osim Harisa Bakovića koji nije zadovoljio na testiranju iz poznavanja PNI. Na „A“ listi i ove godine će naše Udruženje predstavljati: Irfan Peljto, Admir Šehović, Adis Mulahasanović, Haris Kaljanac i Admir Musić , a na „B“ listi: Enes Đozić, Đenan Milić, Moamer Čaušević, Amir Kadić, Haris Baković kao i Emir Zahiragić kojem ovim putem čestitamo napredovanje na BHT Premijer ligu. Opravdano odsutan na seminaru je bio Irfan Peljto koji se nalazi u Armeniji na Europskom prvenstvu za igrače do 19 godina, i ujedno mu želimo puno sreće kao i da što bolje predstavi BiH kao i naše Udruženje.

Našim sudijama čestitamo na ostvarenim rezultatima na seminaru, i želimo im puno sreće u nadolazećoj sezoni.