U novu sezonu u novoj opremi

Zahvaljujući UO UFSIKS sarajevske sudije pripreme za novu sezonu 2019/20. započinju u novoj opremi renomiranog Italijanskog proizvođača LEGEA. Na atletskom poligonu “Koševo” gdje se održavaju treninzi vlada radna atmosfera među svim kategorijama sudija. Utisci su pozitivni, ne samo kad je riječ o vizuelnom izgledu nego i o kvalitetu opreme. Nadamo se da će nova oprema biti dodatni motiv svim članovima da budu još aktivniji i uspješniji, te da će na najbolji način predstavljati UFSIKS na svim nivoima takmičenja u sezoni koja je pred njima.

. Svim našim članovima želimo još jednu uspješnu sezonu.


Početak treninga

Obavještavaju se sve sudije da obavezni treninzi počinju u Utorak 11.06.2019.godine u 19:00h na Atletskom poligonu “Koševo”. Treninzi su OBAVEZNI za sve kategorije sudija u novoj opremi Udruženja (narandžasta majica, crni šorc i crne štucne), sudci koji se ne budu pridržavali kodeksa oblačenja neće moći prisustvovati treninzima.

Sudci Druge lige, Kantonale i Omladinskih liga koji u pripremnom periodu ne budu imali minimalno 12 treninga neće moći pristupiti testiranjima.


Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama, svim svojim članovima islamske vjeroispovijesti i svim građanima BiH koji slave ovaj praznik, UFSIKS upućuje iskrene čestitke sa najljepšim željama uz puno radosti, zdravlja i dobrog raspoloženja.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!


UFSIKS u novoj opremi

S obzirom na obavezu poštivanja dress-coda na treninzima i oficijelnim druženjima sarajevskih sudaca UO UFSIKS svim svojim članovima osigurao je komplet nove opreme (gornji dio trenerke radne, gornji dio trenerke svečane, donji dio trenerke, šuškavac, majica polo, majica za trening, šorc i štucne) renomiranog Italijanskog proizvođača LEGEA.
Podjela opreme i ujedno slikanje za web stranicu za 170 aktivnih članova Udruženja u novoj opremi je realizovano na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”. Podjelom je ujedno spuštena zavjesa na aktivnosti u sezoni 2018/19. I odlazi se na ljetnu pauzu. Našim članovima želimo da se što bolje odmore i pripreme za narednu sezonu. Početak treninga za sezonu 2019/20. su zakazani za 11.06.2019. godine u 19:00h na atletskom poligonu Koševo u novoj opremi za treninge. Treninzi su obavezni sa sve kategorije sudija.


Podjela nove Legea opreme

VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA SVE SUCE!

Obavještavaju se SVI suci da su 29.05.2019. godine u srijedu OBAVEZNI doći na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović -Hase” u periodu od 17-19 sati zbog preuzimanja opreme,slikanja za web stranicu U novoj opremi.
Suci koji ne dođu lično po opremu neće moći prisustvovati treninzima. Napominjemo da neće biti mogouće preuzimanje za kolege.

Suci kojima je na rasporedu vaganje ,Druga liga i Kantonalna liga, ukoliko ne dođu na isto neće biti rangirani za napredovanje.

Ujedno sa srijedom nastupa ljetna pauza za treninge!


Sastanak i analiza utakmice

U petak 24.05 sa početkom u 17:00, u prostorijama Udruženja održati će se sastanak i analiza utakmice Kantonalne lige. Obavezno prisustvo svih sudaca Druge lige, Kantonalne lige kao i sudaca Omladinske lige KS.


Edukativni sastanak i analize utakmica

U petak 17.05.2019 u 17:00 nastavljaju se edukativni sastanci i analize utakmica Kantonalne lige. Ovaj put na analizi su dvije utakmice : FK Vratnik – FK Butmir i utakmica FK Vratnik – FK Vrbanjuša. Podsjećamo da je prisustvo sudaca Druge lige, Kantonalne lige i Omladinskih liga obavezno.


Seminar za nove suce

Obavještavamo sve kandidate koji su se prijavili da će se uvodno predavanje i predaja dokumentacije održati u srijedu 08.05.2019. u 17:00 u prostorijama Udruženja u ulici Hamdije Kreševljakovića. Zainteresovani koji se nisu prijavili moći će to uraditi prije predavanja.

Sportski pozdrav

 


Upozorenje svim članovima

Analizom spiskova prisustva članova Udruženja na treninzima, u martu i aprilu, u organizaciji istog došlo se do zaključka da je prisustvo na treninzima na poražavajućem nivou. Svi suci koji imaju manje od 50% treninga ( 8 treninga) obavezni su prisustvovati svim treninzima u maju da bi izbjegli sankcije u vidu suspenzija po Pravilniku o sudijama i suđenju. Napominjemo da će od utorka 07.05.2019. suci sami snositi troškove treninga po komercijalnoj cijeni Atletskog stadiona Koševo. Spisak prisustva u prilogu.

 

Spisak-treninga-MARTAPRIL-2019

 


Odgoda treninga i redovnog sastanka


Sutra 02.05. zbog Praznika rada odgađa se redovni trening. Redovni edukativni sastanak 03.05. također se odgađa. Treninzi i sastanci se nastavljaju po redovnom rasporedu od naredne sedmice.

Sretan Prvi maj.

UO UFSIKS