Edukacijski sastanak

U petak 11.10.2019. sa početkom u 17:00 u prostorijama Udruženja održat će se edukacijski sastanak – analiza utakmice Kantonalne Lige KS, Jug – Vratnik.
Obavezno je prisustvo sudaca Druge lige FBiH, Kantonalne i Omladinske lige Kantona Sarajevo.


Kontrolni seminar za sudije Druge lige “Centar”

Obavještavaju se sudije Druge lige “Centar” da će se kontrolni seminar održati dana 10.10.2019. godine (Četvrtak) u 14:00h na atletskom poligonu “Koševo”.

– provjeri fizičkih normi i teoretskom predavanju dužni su prisustvovati svi sudci koji su na listi Druge lige FBiH “Centar”.

-Sudci su obavezni fitnes test trčati u bijeloj majici bez obilježja.

-Sudci su obavezni poštivati kodeks oblačenja.

Svim sudcima želimo puno sportske sreće i da ostvare što bolje rezultate na testiranju.


Odgoda treninga

Obavještavamo sve članove da je današnji trening odgođen. Sa treninzima se nastavlja po rasporedu naredni utorak, 8.10. u 17:30 sati.


Edukacijski sastanak

U petak 04.10.2019. sa početkom u 17:00 u prostorijama Udruženja održat će se edukacijski sastanak – analiza prva dva kola Kantonalne Lige KS, utakmice Vrbanjuša-Vratnik i Vratnik-Saobraćajac.
Obavezno je prisustvo sudaca Druge lige FBiH, Kantonalne i Omladinske lige Kantona Sarajevo.


Završen seminar Futsal Premijer lige BiH

Proteklog vikenda u Trening centru NSBiH u Zenici je održan seminar Futsal Premijer lige BiH na kojem je UFSIKS predstavljalo šest sudija: Alem Bajrović, Farik Kečo, Jasenko Pljevljak, Amir Oberbašić, Almedin Berilo i Sanel Herceglija.
Sve sudije su uspjesno položile testove osim Sanela Herceglije koji nije trčao fizičke norme te će ih naknadno polagati.
Svim sudijama želimo puno sreće u predstojećoj sezoni koja starta naredni vikend.


Popravni fitnes test

Obavještavamo sve sudije Kantonalne i Omladinskih liga Kantona Sarajevo koji nisu pristupili prvom fitnes testiranju ili nisu ga uspješno položili da će se popravni fitnes test održati u utorak 17.9. i četvrtak 19.9. u 17:30 na Atletskom poligonu Koševo.


Promjena termina treninga

Obavještavamo sve članove da će se od utorka, 10.09.2019. termin treninga pomjeriti i isti će se održavati u 17:30 sati. Kao i do sada treninzi su utorkom i četvrtkom na Atletskom poligonu “Koševo”.


Završen seminar Kantonalne lige

Sudije seniorske i omladinskih liga Kantona Sarajevo su jučer prisutvovali jednodnevnom seminaru koji je održan na Atletskom poligonu Koševo i Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja. Sve sudije su imale testiranja fizičke spreme i PNI, dok su također održana i edukacijska predavanja od članova Komisije za talent i mentor program.

Svim sudijama koji su uspješno položili testove želimo puno sreće u predstojećoj sezoni.


Ljekarski pregled

S obzirom da se seminar Kantonalne i Omladinske lige KS približava dostavljavamo spisak termina za ljekarske preglede koji će se raditi u toku sljedeće sedmice, od 02.09. – 06.09. u poliklinici Mimo Medical. Sudije su obavezne da ljekarski urade po terminima koji su navedeni u prilogu.
Također napominjemo sve sudije sa spiska da obrate pažnju na disciplinu i ponašanje u toku ljekarskog pregleda te da poštuju kućni red poliklinike.
LJEKARSKI PREGLED MIMO-Medical sezona 2019-20206010613218844448877